Klar ferdig: Dekkskift!

Merete Helgheim

Skrive av Merete Helgheim - (11.04.2011)

Merete Helgheim er fødd i 1980, og kjem frå Oppegård i Akershus. Ho er no busett i Deknepollen like ved Måløy. Merete har mastergrad i Matvitenskap frå Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås (tidlegare Noregs Landbrukshøgskule). Februar 2006 byrja ho å jobbe i Mattilsynet, Distriktskontoret for Nordfjord, med kontorstad i Måløy.

En gang om høsten. En gang om våren. Flere dager i forveien begynner jeg å ”manne meg opp”. Det er tid for å skifte dekk igjen. 

Klar ferdig: Dekkskift!

I høst ble det et hastverk. Jeg måtte bruke bilen en torsdag, og onsdag måtte jeg ut å skifte. Det var meldt snø til dagen etter. Det gikk fint, jeg klarte å få skifta dekka. Jeg pleier alltid å vaske dekka etterpå. Denne gangen var det så kaldt at jeg ikke orket å gjøre det. Jeg tar det om noen dager, tenkte jeg.

Men så ble det jo aldri mildvær igjen... høsten fortsatte med kaldt vær og snø. Så nå må jeg ta meg tid til å vaske sommerdekka før jeg setter de på igjen.

Jeg må alltid ”manne meg opp” til å skifte dekk. Men jeg liker det jo på ett vis også, å skifte dekk. Jeg blir så fornøyd etterpå. At jeg har fått til å skifte helt på egen hånd. Det er jo ingen stor sak å skifte dekk. Men likevel, jeg blir litt stolt over å ha gjort det uten hjelp. Det er en av de ”husarbeidtinga” jeg virkelig blir fornøyd med i etterkant. Det er jo ikke alle damer som skifter dekk selv (tror ikke det i alle fall). Er imidlertid en liten sjans for at jeg får litt hjelp av kjæresten neste gang. Eller kanskje jeg holder fast på min tradisjon...

Jeg liker jo å kjenne ”mestringsfølelsen” etter å ha skifta dekka. Jeg pleier også å polere bilen selv. Det er i grunn ganske kjekt. Og det er en god følelse etterpå når bilen står der og skinner. Det er godt at det snart er vår.

Og klar ferdig: Dekkskift, til alle som har bil! 


(Foto: London Permaculture, Flickr, CC 2.0)

Del denne artikkelen:

Gå tilbake til nyheitssida

Kommentarer på artikkelen “Klar ferdig: Dekkskift!”

Skriv din kommentar

Logg inn på Framtidsfylket

eller Avbryt